La ciutat

La ciutat

diumenge, 7 de gener del 2018

Rebaixes, què en penseu?



La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana encapçalada per l'honorable Rafael Climent, és el departament del Consell al qual correspon l'exercici de les competències en matèria d'economia, indústria, energia i mines, turisme, treball, formació professional per a l'ocupació, artesania i... comerç.

Les seues competències estan legalment atribuïdes principalment a dues Secretaries, la d'Ocupació, al capdavant de la qual es troba el castellonenc i amic Enric Nomdedéu, i la de Comerç, ocupada per Blanca Marín.

De manera que totes les activitats relacionades amb la compravenda de béns o serveis, allò que anomenem activitat comercial siga de magatzems, botigues o grans superfícies, depén directament així, de la senyora Marín.

És tradició que tot el comerç local el dia 7 de gener, hui, oferisca rebaixes que, en aquest període s'anomenen descomptes d'hivern i és que la venda en rebaixes és la que es realitza en ocasió del canvi d'estació o del fi de temporada, en la que els articles s'ofereixen, en el mateix establiment en què s'exerceix habitualment l'activitat comercial, a un preu inferior al fixat abans de la dita venda.

Per això, si hui heu eixit al carrer, tot i ser diumenge, haureu trobat molts establiments oberts I haureu pogut observar les mans de clients carregades de bosses, la vegada que en molts aparadors enganxats grans cartells indicant descomptes.

És l'estampa de hui dels centres comercials perifèrics i de les botigues del centre de la ciutat en el primer dia oficial de les rebaixes d'hivern. El fet que aquest any el 7 de gener haja caigut i en diumenge, supose serà el motiu pel qual s'ha multiplicat la gent que ha pensat destinat l'endemà de Reis a anar de botigues, amb la intenció d'aprofitar descomptes que alguns comerços garanteixen, segons els seus reclams, que poden arribar a superar el 70% del preu inicial.

Diuen els comerciants, serà així o no, que aquesta que hui puntualment s'inicia, serà una campanya "molt agressiva" de descomptes per les baixes vendes de l'últim trimestre del 2017, motivades per dos factors, un clima massa càlid i l'impacte de la crisi, que malgrat que el Govern Central no para de dir que "tot va millor", són molts els veïns a qui els costa arribar a la fi de mes amb el que cobren.

Les rebaixes més famoses són les que tradicionalment ofereixen els comerços de roba, però darrerament s'han estés a tot tipus de productes i béns de consum, i poden trobar rebaixes fins i tot en viatges.

Un exemple: DE REBAIXES EN TREN Renfe posa a la venda des d'aquest dilluns, 8 de gener, milers de places amb rebaixes de fins al 70% per a viatjar en els seus trens al gener i febrer. L'oferta és vàlida per a viatges fins al pròxim 26 de febrer i, segons informa el gestor ferroviari, les places són limitades en determinats trens i dies i fins a exhaurir existències en tots els casos.

S'ha donat el tret de sortida, a partir d'ara vosaltres mateixa, però no està de més recordar que les rebaixes tan sols són un element més d'aquest sistema de consum compulsiu i que no és el model de consum més sostenible i que, tal vegada, les millors rebaixes estiguen a rebaixar el consum, o no. Què en penseu?...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada