La ciutat

La ciutat

dimarts, 2 de gener del 2018

No anem bé



 "España va bien" va ser l'eslògan que va fer-se famós al llarg dels hui anys de les legislatures populars, entre 1996 i el 2004, i que tantes vegades va ser repetit per l'aleshores president del Govern, el senyor Aznar, en afirmar que Espanya creixia més en termes reals que els nostres socis europeus, augmentant l'ocupació i reduint el dèficit públic.

Ska-P és un grup espanyol de ska format a Vallecas el 1994, dos anys abans d'arribar Aznar a la Moncloa. Les seues cançons es caracteritzen pel seu inconformisme amb el món, la crítica al capitalisme, al sionisme i al racisme, i la defensa de la igualtat. A més a més, van declarar-se oficialment com a grup "proanimal" i antitaurí. L'any 1998 van editar el seu tercer disc, titulat "Eurosis" amb 12 temes, el tercer dels quals, porta per títol "España va bien" i que podeu escoltar al següent enllaç CANÇÒ la tornada del qual diu així: "Y es que España va muy bien/ va muy bien pa´ los de siempre:/pa´l banquero, pa´l alcalde y para nuestro presidente./ Pero pa´l que se lo curra todo sigue igual de mal/ no nos toques los cojones, iros todos a mamar".

Han passat prop de 14 anys des que Aznar no és president d'aquest país i quasi 10 des que els "SKA-P" van editar el seu disc, i vist el que estem veient, podem afirmar que allò que afirmava l'Aznar, ara està molt lluny de ser realitat i, allò que es canta en Eurosis, tal vegada siga la pura realitat.

I per què dic açò?, Per què dic que "no anem bé"?, doncs perquè si analitzem allò que el govern té interés que coneguem en aquests inicis d'any, trobem que la realitat s'aparta molt del que volen fer-nos creure.

Mireu, d'una banda, es venen com a gran notícia que l'IPC tanca l'any en l'1,2 nivell molt inferior al que mostrava a començament de l'any, i per l'altra ens anuncien una revalorització de les pensions, per cinqué any consecutiu, del 0.25%, el mínim que permet la llei.

No cal ser massa espavilat per a deduir que si la inflació és de l'1,2% i la revalorització de les pensions un 0'25%, la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes és de 0,95 punts percentuals, que en números reals significa que el pensionista que més cobra és com si hagués cobrat en realitat 342 euros menys a l'any i el que menys 80. Voleu dir que anem bé?

És veritat que aquells treballadors que perceben el salari mínim interprofessional, seran els únics que no perdran poder de compra, perquè aquest 2018 aquell puja un 4%, però quants treballadors conformen aquest grup? Poc més de 500.000, la resta, fins als 19 milions aproximats de treballadors del país, possiblement els hi passe com als 9 milions de pensionistes, l'augment en realitat supose una pèrdua i com a conseqüència directa l'estat de benestar cada dia és més difícil d'aconseguir.

No, no anem bé, si em puja la pensió 2 euros al mes i el poder adquisitiu em baixa 5 mensuals, com puc mantenir les meues compres senyor Rajoy? No puc entendre de cap manera allò que vosté també va dir no fa massa dies, "No podemos decir como en otros tiempos que España va bien, però España va mejor", fins i tot amb la matització, la coletilla, "va mejor.... que hace un año", doncs també l'any que acaba el meu poder adquisitiu va disminuir.

La política econòmica del nostre país no funciona i, aquesta, és una més de les raons per les quals no puc atorgar-li, ara per ara, la meua confiança, i en el futur el meu vot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada