La ciutat

La ciutat

dilluns, 1 de gener del 2018

L'any nou: Hui comença allò ja començat.




Ahir arrencàvem l'última fulla del mes de desembre. Ara sí que tenim la sort de dir que ha arribat el 2018. Quina devoció arribem a tenir els humans amb els números, sobretot a occident, arribant a la dictadura de la numerologia, a pretendre establir una relació quasi mística entre els números, els éssers vius i les forces físiques o espirituals.

L'obsessió humana per classificar i etiquetar-ho tot és cada vegada, cada any que passa, més present. A l'espècie humana ens agrada classificar el temps i hui, és un dia especial en aquestes classificacions, hui, cap d'any, és el dia en què comença un nou any civil.

I hui, podem gaudir d'un plaer que passa pocs dies a l'any, hui podem rellegir un diari "adormit" en els dies, hui podem fer una doble lectura, doncs hui és un dels pocs dies de l'any en què no hi ha premsa, ni local, ni tampoc nacional.

Hui comença el 2018, un any que pot portar-nos abraçades i pessigolles, dies de desànim i polítics corruptes. Anit vam deixar enrere un any i hui és dia de desitjos, promeses, propostes i canvis.

I en aquesta, la nostra numerologia decimal, un sistema de numeració posicional en el que les quantitats es representen emprant com a base aritmètica les potències del nombre deu, tampoc aquest blog s'escapa.

Us heu adonat que fins ahir han estat 565 els escrits "penjats"?, que fa 46 mesos que compartisc reflexions?, que amb la vostra ajuda estic a punt d'assolir les 125.000 visites? Si, ja sé que només són números, però quins números!!!

Uns números que hui, tenen continuïtat i espere que continuen creixent gràcies a poder seguir comptant amb el vostre suport en el dia a dia i un desig per tots, que 2018 ens porte calma per pensar cap on volem anar i l'empenta per fer-ho realitat.

I amb el nou any també noves vides han començat. Des d'ací els meus millors desitjos per a Lina I Josué els dos primers naixements de l'any, als que, de segur, en seguiran molts altres, i és que Castelló és un bon lloc per nàixer!!!

I també aquest 2018 comença amb un dels fenòmens més espectaculars que ens brinda el firmament, una superlluna, una lluna plena o nova amb el màxim apropament a la terra. Si els núvols ens ho permeten, de segur que la seua visió serà espectacular aquesta nit.

També hui, fa tot just 50 anys que el Papa Pau VI, l'any 1968, va instituir l'1 de gener com a Jornada Mundial de la Pau, que aquest 2018 té com a lema 'Migrants i refugiats: homes i dones que busquen la pau' incidint en la necessitat d'acollir, protegir, promoure i integrar a totes les persones sense distinció.

I també hui és el millor dia per fer realitat aquella dita que diuen és la base i l'expressió de la saviesa popular, allò "d'any nou... vida nova", doncs la vida que somniem viure la tenim esperant i, tal vegada fa massa temps que espera, i no és que el fet d'entrar en una nova xifra haja de canviar tota la nostra vida, però pot significar el començament d'un futur diferent. I per què no?

En definitiva i com dic a l'encapçalament hui comença allò que ja ha començat, per alguns fa poques hores, per altres fa uns quants anys i per uns altres fa ja molts, molts anys, siga com siga, benvingut siga aquest 2018...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada