La ciutat

La ciutat

divendres, 5 de gener del 2018

Ja vénen, ja vénen...


"Quiqueta, ja estan ací;
vénen pel carrer d'Amunt...!

Ferm abatoll de campanes
-Tòfol, Vicent i Maria-,
i l'avalot del soroll
que fa la cavalleria
dels personatges reials".

Així diuen uns versos de l'adoració dels Reis del retaule nadalenc "El Betlem de la Pigà" que novament hui em vénen a la memòria. Uns inspirats versos d'En Miquel Peris que recullen l'enorme alegria que els castellonencs, grans i menuts, han sentit, sentim i seguirem sentint, la vesprada-nit que estem a punt de viure.

Perquè si amics, novament, aquesta propera nit serà màgica, i un any més després d'omplir els carrers d'il·lusió ses Majestats d'Orient s'acostaran a totes les llars i tractaran de portar la felicitat als seus moradors i malgrat haver viscut aquesta circumstància des de diferents maneres i per molts anys, cada any aquesta nit el meu cor batega més accelerat que mai, només pensar el que es pot arribar a viure a cada llar, amb mitjans o sense; m'emociona, la il·lusió construïda amb paraules, amb fets, amb regals, però sobretot amb molta estimació.

Els més menuts, no hi ha cap dubte, són els que més gaudiran en tenir el tel de la innocència sencer, tel que els grans hauríem de fer perquè es trencara com més tard millor; ja que quan es trenca, per més que et diguen i t'expliquen que tot segueix, ja res és igual, manca la il·lusió de la innocència.

Sé que és complicat prepara cada any una acollida diferent i que complisca amb les expectatives d'un públic tan exigent com són els xiquets i les xiquetes i que aconseguisca mantenir la il·lusió de tots, els menuts i els que ja no ho som tant.

Ara, tot està ja enllestit perquè la cavalcada del seguici reial recórrega els nostres carrers. Sembla que serà tot un èxit al qual fins i tot el bon oratge vol afegir-se. Voldria també ara i ací, retre un homenatge als que amb esforç i menys mitjans dels desitjables, aconsegueixen treure aquesta cavalcada als carrers de Castelló per portar la il·lusió a tants xiquets i xiquetes que amb impaciència els esperen.

Voldria fer una crida als nens i nenes, que facen molta bondat, que vagen a esperar els tres Reis que arribaran primer al Grau i més tard a la ciutat plens de regals i màgia. Jo des d'aquí els faré una petició molt especial, i és que a part que porten pau al món, hi ha molta gent sense feina que els en porten una, i sobretot salut, molta salut per a tots.

I si ús bé de gust, no us reprimiu I en veure apropar-se l'inici de la comitiva, crideu ben fort mostrant el vostre millor somriure allò tan emprat en altres ocasions, "ja vénen, ja vénen..."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada