La ciutat

La ciutat

dimarts, 16 de gener del 2018

De cul...



 Deia Joan Fuster en una entrevista que, per a ell, escriure era opinar. I opinar era ensenyar el cul cada dia. Era aquella una manera molt gràfica i d'expressar-ho. Però opinar és també despullar a uns altres.

No m'agrada que ningú vaja "per ahí" ensenyant el seu cos i menys encara que la part mostrada siga el seu cul. No m'agrada que haja fins i tot que acceptar el fet com a "normal" i, menys encara que s'ha de riure's l'ocurrència.

I no m'agrada a més a més que el fe es produïsca en un lloc públic, cèntric i ple de gent, mostrar les natges, ho trobe fora de lloc, res bonic, groller, xaró, vil, gens ordinari, i que pot arribar a ferir la sensibilitat d'algunes persones.

Diuen que pot ser un acte de protesta, de reafirmació, de propaganda, d'arrogància, de desafiament, de desvergonyiment... vés a saber, ara no em negareu que és ben curiós aquest comportament de baixar-se els pantalons i airejar les galtes. Si abans deien que la cara és el mirall de l'ànima, segons marquen els nous temps, ara és al revés: sembla si no ensenyem el cul no anirem enlloc, o no serem ningú. Allà cadascú...

Però d'aquí a què el Partit Popular de Castelló faça bandera i vulga aprofitar un fet, repetisc poc agradable, per criticar la tasca cultural i popular que des de la regidoria de Cultura del nostre ajuntament està fent l'equip de Govern actual, hi ha una gran distància.

El fet que en un moment determinat del concert celebrat el passat dissabte la nit a la plaça Major, un component del grup actuant s'abaixara els pantalons i mostrara les seues natges, va ser prou per a encendre a la portaveu del grup municipal popular i altres veus properes a les xarxes socials, criticant "la Cultura" que ofereix als veïns de manera gratuïta i al llarg de tot l'any i, això, emprant paraules similars, per mi, és "pixar fora del test", voler tapar l'èxit de les diferents iniciatives culturals que s'està aconseguint a la ciutat i que abans, mentre "ells manaven" en contades ocasions s'havia aconseguit.

I és que el PP de Castelló a l'ajuntament des que està a l'oposició sembla "va de cul" i ha d'aprofitar qualsevol escletxa per a atacar l'equip de govern. Això, estareu d'acord amb mi, no és fer oposició constructiva i els veïns ho veiem cada dia més clar, això només són ganes de crear problemàtica on no hi ha, això només són ganes de guanyar algun vot com siga.

Llegint allò que Begoña Carrasco "ha penjat" sembla quasi siga un acte de gelosia en veure com la plaça estava plena de gom a gom i la gent gaudint del concert.

Entenc que a tots no agrade el que des de Cultura es programa, crec que fins i tot és el que ha de ser, doncs el fet que no tota la programació agrade a tothom, vol dir que aquella és variada, però també val a dir que hi ha públic per tot i tots som veïns de la ciutat i tots tenim el dret a gaudir de la cultura municipal, malgrat que al PP els hi semble malament.

Ensenyar el cul en un concert de rock i en un moment puntual, senyora Carrasco, tot i que estic d'acord amb vosté és poc atractiu i a mi tampoc m'agrada, no és fer mal a ningú; fer mal són altres coses de les que el PP s'ha de penedir i a hores d'ara encara no ho ha fet públicament i, tal vegada per això, continuen cada dia "anant més de cul"...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada