La ciutat

La ciutat

dimarts, 9 de gener del 2018

A la grenya...



 Miracle seria que els diferents partits de govern o d'oposició a les diferents institucions nacionals, autonòmiques, provincials o locals, no anaren a sarpa la grenya, essent rivals com ho són i deixaren de barallar-se i ficaren tots els seus esforços en aconseguir la millora de la vida dels conciutadans que, a la fi, els han ficat on cadascú, li agrade o no, es troba.

Són molts els exemples que podríem ficar on, vist des de fora, sembla que tots s'acusen a tots, on tots eixen a la grenya pel poder i que fan que a hores d'ara, no siga jo gens optimista en què busquen, els uns o els altres, el bé comú. Estat contra Autonomies, castellanoparlants contra la llengua valenciana, conservadors contra progressistes i oportunistes, seguim?...

L'últim esperpent l'han protagonitzat hui mateix el PP de la Comunitat Valenciana, i més concretament el president del grup a les Corts, el senyor Jorge Bellver, en assegurar públicament que el Consell està fent tot el possible per carregar-se els bous al carrer, en complicar i fer impossible el manteniment d'aquesta tradició que, no oblidem, té especial rellevància a la província de Castelló, arribant a afirmar que el Govern no gossa prohibir-los de manera directa però que intenta fer-ho per mitjà de fets com la disposició incorporada a la llei d'espectacles, amb mesures impossibles de suportar per part de les penyes taurines.

Què busquen amb aquest protagonisme? Naturalment avivar confrontaments, llançar als amants dels bous al carrer contra el mateix Govern i així, saltant-se que la mesura pot ser en benefici de la seguretat en l'assistència sanitària en cas de ser necessària, incideixen en què un alt percentatge de les festes de bous desapareixeran per la impossibilitat de complir les càrregues legals.

Partit Popular contra Govern Autonòmic Valencià, "a la grenya", amb implicació directa i majoritària de pobles i veïns de la província de Castelló. Embolica que fa fort!!!

I, naturalment, amb contrarèplica quasi instantània, de l'oposició a l'equip de Govern Provincial, de Compromís, contra el Partit Popular, emprant un tema que també pot ser, si no tan popular com els bous al carrer, si també molt important pel veïnat de la nostra capital, com és el gaudi de les instal·lacions de la piscina provincial.

En aquest cas, ha estat el senyor Trenco, portaveu de Compromís a la Diputació qui ha demanat explicacions a l'equip de Govern en incomplir allò que va anunciar fa unes setmanes, l'esperada apertura d'aquelles instal·lacions el primer dia del nou any 2018.

Si en el cas dels bous al carrer, el PP deia que el govern era el responsable de complicar i fer impossible la tradició, ara Compromís aviva la incertesa que envolta l'apertura de la piscina tancada des del mes d'agost passat, tot i anunciar-se el nom de l'empresa que havia de reobrir-la.

Aquests lamentables episodis, no només estan servint per a ampliar encara més l'esquerda que separa uns partits d'uns altres, uns governs d'uns altres, i no ajuden gens ni mica a buscar un apropament i reconciliació, perjudicant els ciutadans, i això sense voler arribar a pensar en la mala bava que pot haver-hi al darrer de la diplomàcia en què solen mostrar-se, en moltes ocasions, els nostres representants en públic, que a la més mínima salten a la grenya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada