La ciutat

La ciutat

dilluns, 29 de maig del 2017

I si el netejaren...?



 Fereix a la vista, resulta colpidor i ha perdut tot el seu encant, a més a més de tota la seua utilitat. Dona sensació d'abandonament, resulta lleig, horrible i tots els que en passar al seu costat es fixen, fan algun comentari, naturalment cap ni un de bo, tots dolents.

M'estic referint a un rètol informatiu dels molts que hi tenim als parcs, places, monuments i llocs d'interés turístic I cultural, escampats per tot el poble. En aquest cas i en concret al què hi trobem a tocar del "Ficus centenari" de la plaça de Maria Agustina, però, poden servir aquestes reflexions, per altres molts que es troben en les mateixes o pitjors condicions.

Són, efectivament, mostra de l'incivisme i la falta de cultura i educació d'alguns veïns envers tot allò que no és seu sent de tots, però a la vegada, també és mostra de la deixadesa municipal, no ja de les regidories de turisme, serveis, oci o urbanisme, que no sé realment de qui depenen directament els rètols, si més no, amb tota seguretat, deixadesa del servei municipal de neteja viària, que, a més a més de recollir la brossa i netejar la brutícia que diàriament omple el sol de la plaça per culpa dels estornells, hauria de tenir cura del mateix rètol informatiu, però sembla que no hi ha massa consciència de la seua necessitat entre els treballadors o encarregats d'aquell menester.

Independentment que la informació oferida siga o no exacta, parlar de "ficus mil·lenari" crec és massa agosarat, el fet de trobar-se una informació municipal en aquest estat, és lamentable.

És veritat que els ciutadans demanem tot tipus de millores en els serveis municipals, i que a tot no pot arribar-se, però gastar-se uns diners públics en la compra primer i col·locació de diferents panels informatius i que aquests no tinguen el mínim servei de manteniment, resulta penós, fent-se, amb el pas del temps, del tot necessària una millor neteja d'aquests elements urbans.

És veritat que "les cagades dels pardals" sota el ficus, han fet necessari un augment de la neteja manual de la plaça i que aquesta presenta, excepte alguns dies puntuals, un estat de neteja més que satisfactori igual que el manteniment de la font que, malgrat els desperfectes que presenta l'escultura, propis del pas dels anys, té una cura més que esmerada, però no passa el mateix amb el rètol i tot i passar per molts veïns desapercebut, a mi em dol la situació en la qual es trobe i més encara quan s'atura al seu davant "un foraster" amb la intenció de saber-ne una mica més, amb la intenció de llegir la informació que inicialment es presenta en tres llengües, català, castellà i anglés, però amb prou dificultat pot arribar a llegir-ne alguna.

També aquestes coses senzilles, que no costa massa diners el seu manteniment, contribueixen o no, a millorar la imatge de la ciutat i tot i no constituir una necessitat imperiosa, una millora en la qualitat de vida dels castellonencs, mantenir el rètol com el primer dia, sí que és, la manca de neteja, una prestació municipal que es troba a faltar.

És, si voleu, un problema menor, una acció de micro urbanisme, però moltes accions de micro urbanisme de neteja juntes, fan una ciutat molt més neta i molt més agradable per viure. I això, que és complisquen les condicions de neteja, també dels rètols informatius, és el que jo vull per la meua ciutat, pel meu poble i per això, jo denuncie...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada