La ciutat

La ciutat

dijous, 11 de maig del 2017

Assessors i mentides...



Assessor, consultor o conseller, és el terme que defineix a aquell especialista que ofereix el seu Consell sobre algun tema en concret. Així podem parlar d'assessors polítics, fiscals, laborals, jurídics, mercantils, financers...

Quan ens referim al personal de confiança que assessora en diferents tasques als regidors d'un equip de govern municipal o al mateix alcalde o alcaldessa, estem parlant d'assessors municipals.

En qualsevol ajuntament podem distingir a banda de l'alcalde, els regidors del govern, aquells que tenen competències delegades de l'alcaldia, i també els regidors de l'oposició, que tenen com a funció no tan sols fiscalitzar i vigilar les accions del govern, si més no, proposar alternatives a les polítiques desenvolupades.

Quan l'ajuntament és xicotet, entre l'alcalde i els regidors de l'equip de govern, porten totes les tasques pròpies del càrrec, recolzats per un o uns pocs funcionaris municipals. A mesura que l'ajuntament és més gran, com és lògic, el nombre de regidors augmenta i la plantilla de treballadors municipals també, apareixent la necessitat de comptar amb persones, que ajuden en les tasques administratives, de recepció, de comunicació... són els assessors.

Malgrat ser unes persones quasi sempre molt eficients, la seua figura ha estat, és i seguirà sent molt qüestionable, doncs són persones "ficades generalment a dit" doncs han de comptar amb la confiança dels regidors amb qui treballen, ja que en moltes ocasions han de gestionar informació confidencial, sent gent seleccionada, generalment, pels criteris de vàlua, experiència, formació i confiança, formant part del personal eventual, que cessarà en les seues funcions en el moment en què el regidor o regidora del qual depenen deixa de ser-ho. Un personal que, naturalment, rep un sou pactat en la relació de llocs de treball del mateix ajuntament.

En el cas de l'ajuntament de Castelló, el nombre d'assessors en l'etapa del govern municipal del Partit Popular eren 20 (BOP 26-09-2013) el que suposava unes despeses aproximades de 622.000 euros anuals. Amb el nou equip de govern eixit de les urnes l'any 2015, va reduir-se el nombre d'assessors a 17 (BOP 19-6-2015) i les depeses a 532.000 euros.

Els 17 assessors que conta el nostre ajuntament segons pot comprovar-se al web municipal cobren entre 41.000 euros anuals el què més, una persona, el cap de gabinet de l'alcaldia, i 27.400 euros anuals els que menys, els assessors dels diferents grups polítics municipals, enfront de les quantitats anteriors, el cap d'alcaldia cobrava 52.000 euros anuals i 27.399 euros els diferents assessors dels grups municipals.

Per tant si allò que pot comprovar-se al web municipal és correcte, i no hem de dubtar, s'ha reduït el cost dels assessors municipals en una quantitat de tres persones i 90.000 euros, la qual cosa demostra que, la denúncia feta pública ara, pel portaveu adjunt del grup municipal Popular, el senyor Pérez Macián, és totalment falsa.

I si considere que l'amic Juanjo Pérez és llest, i per tant sabedor d'aquests números, el que està fent és mentir sabent el que fa, la qual cosa és lletja, denigrant i indigna d'un cap adjunt de l'oposició. Amic Juan José Pérez Macián, aixó no es fa, això no és fer política d'oposició, això es intoxicar els veïns. En mentides com aquesta no es va a cap lloc. Fa massa temps que heu perdut el nord. Cal fer política d'oposició i no de carreró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada